معرفی انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

۱۱ بازديد

اهمیت استفاده از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

به طور کلی، هوشمند سازی ساختمان مدیریت و کنترل بسیاری از وسایل و ملزومات خارجی و داخلی فضای یک ساختمان را از راه دور امکان پذیر می سازد. گفتنی است که بخش های مختلف یک ساختمان اعم از موتورخانه، پارکینگ، پرده ها، سیستم سرمایش و گرمایش و سیستم نورپردازی و روشنایی را میتوان با استفاده از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان به بهترین نحو کنترل و مدیریت نمود.

همچنین، تجهیزات هوشمند سازی تنها به این موارد محدود و محصور نمی شود، بلکه با استفاده از این تجهیزات هوشمند میتوان کنترل سیستم آبیاری، قطع نشتی گاز، سیستم های حفاظتی و امنیتی و سیستم صوتی و تصویری یک خانه را نیز در اختیار گرفت.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در هر واحد ساختمانی متناسب با نوع نیاز افراد میتوان بخشی یا همه تجهیزات هوشمند سازی را اجرایی و پیاده سازی کرد. با استفاده از تجهیزات هوشمندسازی ساختمان علاوه بر کاهش آسیب ها و به حداقل رساندن خطرات احتمالی، ایمنی و امنیت خانه ها نیز تامین می شود.

طبقه بندی تجهیزات هوشمند سازی از لحاظ ارتباط

این تجهیزات از لحاظ ارتباط در دو دسته تجهیزات با ارتباط سیمی و تجهیزات با ارتباط بی سیم جای می گیرند.

ایجاد ارتباط در تجهیزات بی سیم از طریق بستر اینترنت انجام می پذیرد. بنابراین، قابلیت انجام عملیات و اعمال تنظیمات مورد نظر کاربر با استفاده از یک گوشی هوشمند از هر مکانی به راحتی میسر می شود. تجهیزات هوشمند سازی ساختمان که قابلیت متصل شدن مستقل به اینترنت را دارند، با عنوان Standalone شناخته می شوند.

تجهیزات ارتباطی سیمی، برای برقراری ارتباط با دستگاه مرکزی از سیم استفاده می کنند. از نمونه های این دسته از تجهیزات میتوان به پروتکل های ارتباطی S bus، KNX و Mod BUS اشاره نمود.

منبع : https://fonoonbargh.com/smart-home-equipment/

هوشمند سازی ویلا به چه معناست؟

۱۵ بازديد

با پیشرفت روز به روز تکنولوژی و لزوم استفاده از تجهیزات هوشمند در زندگی روزمره، توجه به تجهیزات در زندگی روزمره نیز افزایش یافته است. بسیاری از صاحبان املاک به دنبال هوشمند سازی ساختمان‌های خود هستند تا بتوانند زندگی راحت تر و ایمن‌تری را برای اعضای خانواده فراهم نمایند. در همین راستا هوشمند سازی ویلاها با توجه به اینکه زمان کمی رو صاحبان ویلا در آن سپری می‌کنند، از اهمیت زیادی برخوردار شده است.

در ابتدا شاید به این فکر کنید که هوشمند‌ سازی ویلا دقیقا همانند یک واحد مسکونی انجام می‌شود اما در عمل دارای تفاوت‌ها و راهکار‌های بسیار زیادی است که موجب می‌شود تا بتوانید به صورت اختصاصی ویلا یا باغ‌های خود را مدیریت کنید. در این سیستم یکی از مهم‌ترین مواردی که در نظر گرفته شده است، عدم حضور دائمی افراد در ویلا است. در نتیجه سیستم مدیریت هوشمند برای ویلا این امکان را به شما می‌دهد تا از راه دور و از طریق موبایل یا تبلت خود بخش‌های مختلف ویلا را بررسی و کنترل نمایید.

همچنین از دیگر موارد قابل بررسی توسط این سیستم هوشمند می‌توان به کنترل سیستم روشنایی، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، درب و پنجره‌ها، موتورخانه، دوربین‌های امنیتی و… اشاره کرد. در این راستا مدیریت و کنترل تمامی فضاهای موجود در پروژه هوشمند‌سازی، توسط یک سیستم جامع و یکپارچه فراهم می‌شود تا افراد بتوانند از طریق wifi، کنترل کامل ویلای هوشمند خود را بر عهده داشته باشند.

هوشمند‌ سازی فضای داخلی ویلا

یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر واحد مسکونی، فضای داخلی آن است که شامل پذیرایی، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و… می‌شود. در این راستا می‌توان از تجهیزات هوشمند‌سازی شامل سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، کرکره‌ها، سیستم تهویه و غیره برای کنترل و مدیریت هر چه بیشتر این فضا بهره‌مند شد.

علاوه بر تمامی این موارد نیز سیستم کنترل از راه دور دما، یکی از جذاب‌ترین امکانات مربوط به هوشمند‌سازی است که به شما کمک می‌کند تا زمان‌هایی که در ویلا حضور ندارید و یا قبل از ورود به ویلا بتوانید از راه دور دمای محیط را تنظیم کرده تا در هنگام ورود، شرایط مطلوب را مهیا کنید.

این تنها بخشی از هوشمد سازی ویلا به حساب می‌آید و هوشمند سازی آن تنهها به فضای داخل ویلا محدود نمی‌شود. فضای بیرونی، استخر و جکوزی، پارکینگ و ... از اهمیت بالایی برخوردار است.

برگرفته از سایت هوک

هوشمند سازی ساختمان اداری تجاری چگونه امکان پذیر است

۱۸ بازديد

با توجه به نیاز امروزه بشر به رفاه و امکانات بیشتر و افزایش رشد مصرفی انرژی و هزینه های ناشی از آن، استفاده از تکنولوژی های نوین و سیستم های هوشمند سازی رو به افزایش است.

هوشمندسازی ساختمان های اداری یکی از نقاط مهم مورد هدف در اتوماسیون اداری می باشد. چرا که نقش به سزایی درکنترل فنی، مدیریتی و افزایش نرخ بهره وری و کاهش هزینه های تاسیساتی ساختمان خواهد داشت. با بکار گیری این اتوماسیون در بسیاری از امور مصرفی صرفه جویی و مدیریت و کنترل دقیق تری خواهید داشت و امکانات، آسایش بیشتری را برای مصرف کنندگان سرویس ساختمان فراهم می کند. امروزه هوشمند سازی ساختمان از جمله ساختمان های اداری، تجاری و داشتن یک دفترکار هوشمند دیگر یک کار لوکس و تجملاتی نیست، بلکه یک نیاز است. ما ملزم در بهینه سازی مصرف انرژی های مختلف و زمان هستیم.



آیا هوشمند سازی ساختمان اداری یا داشتن دفترکار هوشمند به صرفه است؟

امروزه سیستم مدیریت هوشمند ساختمان به ویژه هوشمند کردن ساختمان های اداری نقش بسیار مهمی را در کنترل مدیریتی ، فنی وهزینه های تاسیسات ساختمان به عهده دارد.

در هوشمند سازی ساختمان های اداری با توجه به خواست و نیاز شما، میتوان از تجهیزات و سیستمهای مختلف الکتریکی ومکانیکی بهره گیری کرد که این امر باعث تسریع در انجام کارها و ذخیره زمان و کنترل مصرف بی رویه انرژی وارائه خدمات بهتر به مخاطبان خواهد شد.

به طور کلی یک ساختمان هوشمند به ساختمانی اطلاق میشود که مجهز به یک سیستم زیرساخت یکپارچه است که با توجه به وضعیت های مختلف ساختمان عکس العمل نشان میدهد و به ساکنان این امکان را میدهد تا از تجهیزات و امکانات موجود به طور موثر تر و کاربردی تر استفاده کنند و امنیت و آرامش محیط و ساکنین را به سطح بالایی افزایش می دهد.

منبع : livesmarter